Magyartank

.
TÁRSOLDALAK
ELÉRHETŐSÉG

VENDÉGKÖNYV.

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
HÍREK

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Pz.38(t) könnyű harckocsi

Compibácsi - Normen  2014.11.17. 04:02

Pz.38(t) könnyű harckocsi:  A harckocsi fejlesztésének a története 1933-ra vezethető vissza. Egy új harckocsi kifejlesztéséhez az ipari háttér és a szaktudás is megvolt. Az Osztrák-Magyar Monarchia feldarabolása után az újonnan megalakult Csehszlovákia területén Európa egyik legjelentősebb hadi- és fémmegmunkáló ipara maradt. Franciaország és Anglia támogatásával ez az ipari kapacitás megőrizte magas színvonalát és ez a II. világháború végéig megmaradt.

Ansaldo cikk újabb kiegészítés

Compibácsi  2014.11.02. 12:41

Ansaldo cikk, újabb kiegészítés: Tisztelt Mindenki! Ahogy a címben is említettem kb. fél oldalnyi tartalommal tovább gyarapodik az Ansaldo cikk. November közepéig leadom Normennek a beillesztendő anyagot.

Cikk felülvizsgálatok

Compibácsi  2014.10.18. 21:09

Kedves Látogató! Hamarosan kezdetét veszi az oldalon már megtalálható cikkek felülvizsgálatának újabb szakasza. Eddig az Ansaldo készült el, és az LK-II.  cikk   felülvizsgálata és az új indformációkkal történő kibővítése pedig a végéhez közeledik. De lássuk, hogy mely cikkekre vár még bővítés és kiegészítés:

Készülő Pz.38 (t) cikk

Compibácsi - Normen  2014.10.12. 19:36

Az ígéretemhez híven, hogy ezt a típust még az idén bemutatjuk, egy jó hírrel szolgálhatok. A Pz.38 (t) harckocsit bemutató cikk végre elkészült. Miután Normen átnézte és megfelelően összerakja, majd jobbnál-jobb fényképekkel feldobja, ahogy módja lesz rá megjeleníti az oldalon. 

Tobak Tibor: Pumák Földön-égen:

Compibácsi  2014.09.19. 04:22

Tobak Tibor: Pumák Földön-égen: "A „Cica”. E név hallatán nem a négylábú házi kedvencre gondolok, ami ilyenkor beugrik az embernek. Hanem arra a csodálatos emberre, akinek köszönhetően bemutathatom-e könyvet. Nem véletlenül kapta a „Pumák Krónikása” nevet, mert ezen kívül még 2 könyve jelent meg (Pumák és a többiek, Pumák és boszorkányok). Ezen kívül rendszeresen publikált a Top Gun magazinba és Cserny Miklós bajtársával lefordították Adolf Galland: 104 légi győzelem c. könyvét, ami így magyarul is megjelent."

Tobak Tibor könyvbemutató

Compibácsi  2014.09.16. 20:04

Kedves Látogató! : Sok munkával és utánajárással végre elkészült Tobak Tibor: Pumák Földön - Égen című könyvének a bemutatója, amit hamarosan az AJÁNLÓ rovatban is megtekinthet mindenki. Azt megígérhetem, hogy a másik két könyvet amit még Tobak Tibor írt szintén befogom mutatni, mert ezeket is látni és olvasni kell.

L3/CV-35 Ansaldo

Compibácsi - Normen  2014.07.30. 18:06

L3/CV-35 AnsaldoMagyarország kijátszva az Antant ellenőrzéseket 1934-ben először 68, majd utána újabb 82 darab fegyverzet nélküli Fiat - Ansaldot rendelt Olaszországtól.  A leszállítás 1935 szeptembere és 1936 decembere között megtörtént. Ennek a kis harckocsinak a fejlesztése az 1930-as évek legelején kezdődött egy angol licence alapján.  A „CV” tehát „carro veloce” szó gyors tankot jelent. Az „L” pedig „leggero” vagyis könnyűt jelent. Ha a kapott szavakat egymás mögé rakjuk, akkor a könnyű gyors tank eredményt kapjuk. 

Hírek a várható cikkekkel kapcsolatban 2. rész

Compibácsi  2014.07.28. 21:45

Kedves Látogató! (hamarosan lesz egy távlati tervek rovat ahol kiderül hogy miért ezt a képet választottam). Átvizsgálva a lehetőségeket ebben az évben szeretném ha még ezek is megjelennének:

Sebő Ödön: A halálra ítélt zászlóalj

Compibácsi  2014.07.14. 07:01

Sebő Ödön: A halálra ítélt zászlóalj: "Ezt a könyvet csak hosszas, 3 hónapig tartó keresgélés után tudtam megvenni egy antikváriumban. Így utólag belegondolva minden forintját megérte, mert olyan dolgokról olvashattam, amiről sok helyen nem írnak. A könyvről hallottam már pozitív véleményeket, de a végső lökést Vitéz Szepesvári Béla: A hazáért mindhalálig című könyve adta meg. A könyv 342 oldalas, eseményekben és fényképekben illetve korabeli dokumentumokban gazdagon összeállított remekmű ez. Az előszó rövid, de tartalmas amit Nemeskürty István írt." (Compibácsi)

43M Lehel Páncélozott csapat- és sebesültszállító jármű Nimród-alvázon

Compibácsi - Normen  2014.07.12. 06:53

43M Lehel Páncélozott csapat- és sebesültszállító jármű Nimród-alvázon: A német hadsereg vezetése helyesen felismerte, hogy a gyalogság nagyfokú gépesítésével és a harckocsik folyamatos fejlesztésével egy újfajta hadviselést lehet létrehozni. A légierővel folytatott szoros együttműködés pedig fokozta ezt a hatást. A páncélos erők és a gyalogság egy teljesen új szemlélet szerinti alkalmazása Lengyelországban és Nyugat-Európában bizonyította az elmélet helyességét. A magyar hadvezetés is figyelte az eseményeket, és próbálta levonni a helyes következtetéseket. 

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

     

  Üdvözlök mindenkit a WotHungary csapata nevében! Az oldalon megtaláltok minden információt a World of tanks-ról, oktató videókat, modokat, híreket! 


A karma és az asztrológia kapcsolata    *****    Engedd meg, hogy horoszkópod elkészítésével szabad választásodban segítségedre lehessek. Várlak a csillagjövõ oldalon!!!    *****    ♫ Vár Téged is az egyetlen magyar nyelvû, megbízható Zara Larssonnal foglalkozó forrás! ♫ ZL Hungary ♫ ZL Magyarország ♫    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - ÚJ BLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    Nettó Bruttó Bérkalkulátor 2018    *****    A HUN Tv kezet nyújt, Asztrológiai elõadásom az Élet Magazin mûsorában.    *****    INGYEN letölthetõ OSHO könyvek, ezoterikus olvasmányok, Asztrológia: tanácsadás, oktatás.    *****    ***Munkatársakat keresek kezdetben mellékjövedelemként / Napi 1-2 óra munkával, majd késõbb akár fõállásban is!***    *****    Ingyenes tanácsadás,rendeld meg a tetszésed szerinti elemzést és minden kérdésedre választ adok.Részletek az oldalon!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Csillagászati ismeretek kézdõk és haladók részére. INGYENES ASZTRO-suli minden tanulni vágyónak!    *****    ** Portálépítés - G-Portál & HTML & CSS & Wordpress segítségek, kódok, sablonok, egyedi scriptek **    *****    ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! ASHLEY TISDALE!    *****    CSILLAGKÉPEK - a fokok szimbólumai    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - DIVATBLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!